Nikolics Nemanja a Legia Warszavában folytatja

Category: Labdarúgás

image

A lengyel Legia Warszawa labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Nikolics Nemanja.

    A válogatott támadó szerződése az elmúlt idény végén lejárt a Videotonnál, amellyel bajnoki címet ünnepelhetett, ő lett az OTP Bank Liga gólkirálya, illetve a legjobb játékosnak is megválasztotta a szakma.
    A 27 éves csatár szerződtetését hétfőn jelentette be a klub honlapján, hozzátéve, hogy Nikolics a június 24-én kezdődő ausztriai edzőtáborban csatlakozik az együtteshez.
    „Olyan bajnokságban szereplő csapat ajánlatára vártam, amely erősebb az NB I-nél, amely jobban az európai topligák szeme előtt van, ahonnan talán könnyebb nívós bajnokságba igazolni” – idézte Nikolicsot az őt képviselő menedzseriroda közleménye, hozzátéve, hogy hároméves szerződést írt alá. A támadó elmondta, döntésének egyik oka, hogy a lengyel csapat rendre a bajnoki címért harcol, indul a nemzetközi porondon, nagyszerű körülmények várják a futballistákat, és fantasztikus szurkolói vannak. 
    „Izgatottan várom az idényt, szeretnék húzóembere lenni a csapatnak – amelynek a célja, hogy bajnokságot nyerjen, és bejusson az Európa Liga csoportkörébe” – mondta a futballista.
    Nikolics tagja Dárdai Pál szövetségi kapitány keretének is, amely a finnek elleni szombati Európa-bajnoki selejtezőre készül. A támadó kezdőként kapott lehetőséget pénteken Debrecenben a litvánok elleni barátságos mérkőzésen, amelyen góllal vette ki a részét a 4-0-ás sikerből.