Milánóba költözhet a kolumbiai sztárcsatár

Category: Labdarúgás

A Milan vezetői tudják, hogy sokat kell tenniük azért, hogy a klub újra a legnagyobbak közt legyen. Ehhez most úgy néz ki készen állnak megtenni az első lépéseket Jackson Martinez leigazolásával. 

A Milan sportigazgatója, Adriano Galliani a múlt héten Berlinben járt, hogy Zlatan Ibrahimovic ügynökével tárgyaljon, de azóta kiderült, hogy a svéd klasszis nem tér vissza egykori klubjához. Ezért Galliani Portugália felé vette az irányt, hogy Jackson Martinezt megszerezze a Rossoneri számára. A kolumbiai csatár fantasztikus mutatókkal rendelkezik, azóta, hogy Európába szerződött 92 gólt rúgott 132 meccsen. Ugyanakkor a kivásárlási ára 35 millió euró, a portugálok pedig aligha engednek majd az árból. Gallianinak mélyen bele kell majd nyúlnia a zsebébe, hogy magához csábítsa Martinezt, főleg úgy, hogy a Milan jövőre sem szerepel a BL-ben, míg a szintén érdeklődő Arsenal igen.

Személyes meglátás: A Milan csak úgy tud kikászálódni a gödörből, ha minőségi játékosokat szerez, hiszen a keretük egész egyszerűen nem elég erős, hogy legalább egy 3. helyet megcsípjenek. Jackson Martinez jó igazolás lehet, Portugáliában szórta a gólokat, és bár az olasz bajnokság nehezebb, ha itt is be tud illeszkedni, akkor a góllövéssel nem lesz gondja a milánóiaknak. Az viszont egy érdekes kérdés, hogy Gallianiék benyúlnak-e majd ennyire mélyen a pénztárcába. Az utóbbi időben (pénzügyi problémák miatt is) a Milan inkább csak kölcsönbe vagy ingyen szerződtetett játékosokat, így meglepő lenne, ha kicsengetnék a 35 milliót. Azonban befektetés nélkül aligha lehetnek sikeresek, így Gallianiéknak is be kell látniuk, hogy a minőségi játékosokat meg kell fizetni.

https://www.fociclub.hu