Huszti Szabolcs Kínába igazolt

Category: Labdarúgás

Két és féléves szerződést kötött a kínai élvonalban szereplő Csangcsun Jatajjal Huszti Szabolcs, az 51-szeres magyar válogatott futballista a német Hannovertől igazolt az ázsiai klubhoz.

„Olyan ajánlatot kaptam, amit muszáj volt elfogadni, és bár egy új világba, egy új ország bajnokságába csöppentem, a futball az futball – azon leszek, hogy a legjobbamat nyújtsam itt is” – idézte Husztit az őt képviselő menedzseriroda keddi közleménye.

A magyar futballista megjegyezte, sokat köszönhet a német a klubnak, ugyanakkor utóbbi is neki, ugyanis annak idején nagyjából kétszer akkora összegért adták el az orosz Zenitnek, mint amennyiért vették, most pedig a kínai egyesület is többszörösét fizeti annak, mint amennyit a Hannover a szentpéterváriaknak, amikor visszaszerezték. A német kicker 2012 szeptemberében arról írt, hogy Huszti 750 ezer euró ellenében tért vissza a Bundesligába.

Huszit Szabolcs kellett a kínaiaknak

A 31 éves játékos menedzsere, Filipovics Vladan megjegyezte, a német vezetőség olyan kivásárlási árat jelölt meg, amit Bundesliga-csapat aligha fizetett volna ki Husztiért – sőt, nem is akarta rivális együttesnek eladni. „Több országba is ajánlottam, de amikor a Csangcsun Jataj elnöke meglátta a róla készült anyagot, eldöntötte: Huszti Szabolcs kell neki! Az elmúlt két évben több klasszis játékos is Kínába szerződött és Szabit is sztárnak igazolták” – tette hozzá Filipovics Vladan.
Huszti 2010 szeptemberében jelezte, hogy nem akar többet a magyar válogatottban szerepelni.

Huszti Szabolcs (Forrás: Facebook / Hannover 96)

Huszti Szabolcs (Forrás: Facebook / Hannover 96)