Cissé távozhat a Newcastle-től

Category: Labdarúgás

Angol lapértesülések szerint a Premier League-ben szereplő Newcastle United több játékos társaságában megválhat támadójától, Pappiss Cissétől is. A hírek szerint a szenegáli futballista iránt a Rubin Kazany érdeklődik, amely kész lenne 10 millió fontot is kifizetni a játékosért.

Cissé 2012 januárjában ugyanennyi összegért cserébe igazolt a Newcastle-be a német Freiburgtól, amelyet 2009 óta erősített. A 28 esztendős futballista öt és fél éves szerződése megkötését követően nem vesztegette idejét, és első 12 angol élvonalbeli mérkőzésén 13 találatot szerzett, megelőzve ezzel a korábbi rekordot tartó Alan Shearert, aki 12 gólig jutott ugyanennyi találkozó alatt.

Az 2013/14-es szezonban 15 mérkőzésen szerepet kapó játékos a hírek szerint megelégelte, hogy nem kap annyi lehetőséget, mint azelőtt, és a távozás mellett döntött. Valószínűleg Alan Pardew vezetőedző sem utasítana vissza egy megfelelő ajánlatot a szenegáliért, aki Loic Rémy, Shola Ameobi és Yoan Gouffran mellett némileg feleslegessé vált.

A Rubin Kazany kihasználná a lehetőséget, hogy az orosz átigazolási időszak még további három hétig nyitva áll, és már a télen megszerezné a rutinos támadót. Az együttes „felfrissítésekor” távozhat még Sylvain Marveaux, Gabriel Obertan és Dan Gosling is, de Loic Rémy végleges megszerzése sem valószínű.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy Cissé nem hajlandó addig többet játszani, amíg a Newcastle nem cseréli le mezszponzorát (Wonga), de ez aligha fog bekövetkezni, hiszen a pénzügyi cégnek élő szerződése van az észak-angliai együttessel.

A „szarkák” a télen már eladták legjobbjukat, Yohan Cabaya a Bajnokok Ligája-szereplés reményében inkább a Paris Saint-Germainbe igazolt. A párizsiak jól állnak a legrangosabb európai kupasorozatban, végső győzelmükre a fogadási tippek alapján azonban nem sok esély van egyelőre.