Bayern: „Becsszó, nem kell nekünk Draxler”

Category: Labdarúgás

Igen, hisszük, ha látjuk, pontosabban, ha nem látjuk. Elég meglepő nyilatkozatot tett a minap a Bayern München vezére, Karl-Heinz Rummenigge. A játékosként kétszeres aranylabdás szakember elmondása szerint nincs szükségük a Schalke tehetségére.

Bár az idei évben (is) sokszor hullámzó a Schalke 04 teljesítménye, a gelsenkircheni csapatból rendszerint kimagaslik teljesítményével a német válogatottban is fontos tagnak számító Julian Draxler.

A most futó szezonban rengeteg cikk született már nálunk is arról, hogy éppen aktuálisan melyik európai szuperklubbal hozták hírbe a fiatal középpályást. Általában ezek a nevek a Manchester United, Arsenal, Bayern München hármasából kerültek ki. És bár januárban is sok volt a híresztelés, valójában egy pillanatig sem vetődött fel, hogy Draxler elhagyná a „Királykékeket”.

Azonban várhatóan, főleg ha a titán számára jól sikerül az idei VB, és főként, ha a Schalke nem ér el valamilyen Bajnokok Ligája indulást érő pozíciót, szinte biztosra vehető távozása. A Bundesligában pedig hatalmas elszívó erőt jelent a Bayern München együttese, amely rendre magához is csábítja a riválisok tehetségeit. Csakhogy a jelek, vagyis Rummenigge szavai szerint, ez most nem így lesz:
„Biztosíthatom Önöket, hogy mi nem szerződtetjük Julian Draxlert, ezen a nyáron. Nem tudom, hogy akarna-e jönni, soha nem beszéltünk még, az ügynökével sem. Az emberek nem értik a transzfer politikát. Csak azért nem veszünk játékost a Dortmundtól, és a Schalkétól, hogy gyengítsük ezeket a klubokat. Olyan játékost keresünk, aki azonnal minőséget hoz hozzánk, az ékezésével.” – nyugtatta le a kedélyeket Rummenigge.

fociclub.hu