Abbiati: “Mindenkinek tisztelnie kell a Milan mezt”

Category: Labdarúgás

Christian Abbiati, a Milan kapusa szerint mindenkinek tisztelnie kell a mezt és elmondta, hogy nagyon megható volt számára a búcsú pillanata a San Siróban.

Abbiati 18 év szolgálat után a szezon végén elhagyja a Milant, miután nemrég bejelentette visszavonulását. Az olasz kapus összesen 380 meccsen lépett pályára a rossoneri színeiben.

“Minden játékosnak tiszteletet kell mutatnia a Milan mez és a klub iránt. Biztos vagyok benne, hogy egy nagyszerű mérkőzést fogunk játszani szombaton. A Juventus egy nagyszerű csapat, de motiváltnak kell lennünk. A búcsú? Leírhatatlan érzéssel töltött el. A mérkőzés alakulását tekintve azt hittem, hogy a szurkolók idő előtt elhagyják a stadiont, de ehelyett maradtak. Nagyon megható volt látni a családomat és a barátaimat a pálya szélén.” – mondta Abbiati a MilanChannelnek.

Abbiati egyébként a várakozásokkal ellenben nem lépett pályára a Roma elleni meccsen.

“Az edzővel megegyeztünk abban, hogy az utolsó öt percre beállok. A találkozó előtt odajött hozzám és megkérdezte, hogy akarok-e a kezdőcsapatban lenni, de nemet mondtam. Úgy gondoltam, hogy a koncentrációm nincs olyan szinten, mint amit egy ilyen fontosságú mérkőzés megkövetel. Megkérdeztem, hogy van-e lehetőség az utolsó öt percben pályára lépni. Végül kértem, hogy ne cseréljen be, mert drámaian alakult a helyzet a meccsen.”

“Most a döntőre fókuszálunk, ami nagyon fontos. Szeretném egy trófea megnyerésével befejezni a pályafutásomat. A jövőm? Beszélni fogok Gallianival és majd meglátjuk.” – fejezte be.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS