Három új igazolás a Kohásznál

Category: Kézilabda

Három új játékossal erősítette meg jövő évi játékoskeretét a Dunaújváros: visszatér Azari Fruzsina, rajta kívül Kamper Olívia és Takács Bianka is a Kohászhoz szerződött, mindhárman egy plusz egy évre írtak alá a csapathoz.

Nyilvánossá vált, hogy három új játékossal már biztos bővül az alapszakasz harmadik helyét megszerző Mátéfi-csapat játékoskerete, míg több kulcsjátékos meghosszabbította szerződését az együttessel.

Egy plusz egy éves szerződést kötött Azari Fruzsina, Kamper Olívia, valamint Takács Bianka is. Azari Fruzsina dunaújvárosi nevelésű jobbszélső, s első élvonalbeli mérkőzését is ott játszotta. 2009-ben Székesfehérvárra szerződött, majd 2011-ben egy évig Veszprémben kézilabdázott, majd újra a megyei riválist erősítette, s innen is tér haza az idei szezon végén.

A csapat második új igazolása Takács Bianka, aki huszonkét éves, s a beálló posztján jelenthet erősítést. A veszprémi nevelésű játékos rövid ideig a Győri ETO kötelékébe is tartozott, ám a tavalyi szezonban újra a veszprémi fiatalokat erősítette a bajnoki élvonalban. A 2013-2014-es idényben csapata negyedik legeredményesebb játékosa volt, huszonöt mérkőzésen nyolcvanegy góllal szomorította az ellenfelek szurkolótáborát.

Az új „szerzemények” közül a legrutinosabb játékosnak mindenképpen Kamper Olívia számít, aki a Vác csapatától érkezik a Kohászhoz. Posztját tekintve irányító, s pályafutása alatt a Ferencváros együttesével magyar bajnoki és kupagyőzelmet, valamint az EHF-kupa első helyét is megünnepelhette. A fővárosi zöld-fehérek csapatán kívül játszott Szerbiában, ahol bajnoki címet is szerzett, míg itthon a Vasas, a Békéscsaba és a Székesfehérvár együttesiben is megmérette magát.

A három új igazolás mellett további jó hírekkel is beszámolhatnak a drukkereknek, hiszen a csapat több kulcsjátékosa is meghosszabbította nyáron lejáró szerződését. Ferling Bernadett csapatkapitány további egy évre kötelezte el magát, rajta kívül Vincze Melinda, illetve Takács Dusmáta is a Kohász kézilabdázóit erősíti a 2014/2015-ös bajnoki évadban. Mivel ehhez még hozzávehetjük azt is, hogy Bulath Anita is élő szerződéssel rendelkezik a következő idényre, akkor nyugodtan elmondható, hogy az együttes magját sikerül együtt tartani.

A csapat vezetése nem csak a játékosok, hanem a szakmai stáb teljesítményével is rendkívül elégedett, így mindenképpen folytatni szeretné a jelenlegi stábbal a megkezdett, s eddig igen eredményes munkát.

Ami az esetleges további változásokat illeti: az együttes vezetése tárgyalásban áll még egy játékossal, akivel még nem egyezett meg minden részletben Dunaújvárosba szerződéséről, de közelinek mondható a megállapodás. A fiatal, vagy eddig kevesebbet szereplő játékosok közül többen bizonyíthatnak még a szezon hátralévő időszakában, ám közülük szinte biztosan többen távozni fognak az idény végén.